Menu Potluck Family Day GBSB 2018

Meh nak share resepi dengan menu potluck, Cyberview 8 Sept hari tu.

Daging salai masak cili api dengan belimbing buluh.

Bahan untuk dikisar
1. Bawang putih 10 biji
2. Bawang merah 5 biji
3. Serai 1 btg
4. Cili api 15 biji
5. Cili besar 3 biji
6. Kunyit hidup 1 inci shj

7. Santan pekat
8. Air secukupnya
9. Daun kunyit
10. Garam n gula
----------
Cara masak :1. Minyak untuk menumis
2. Masukkan bahan yg dikisar tadi
3. Tumis sehingga naik bau
4. Masukkan air
5. Masukkan santan
6. kacau sehingga sebati
7. Masukkan daging salai (FB: Smoka Salai Hous)
8. Masukkan daun kunyit, belimbing buluh, garam dan gula

Tudiaa meleleh air liur bayang. Ritu makan kena catu sorang sikit. HAHA



Antara menu lain, Baked Mac Cheesea, Sandwich, Nugget, Aiskrim, Roti Jala, Kari Ayam, Buah tembikai, pisang, jambu batu siap asam lagi tu. Fruits Pastry Cake, Burned Cheesecake, Nasi lemak, Ayam Goreng Berempah, Puding Caramel, Kuih Nona Manis. Ish, ok la tu je yang ingat.

Layan gambar eh.

 Burned Cheesecake tu boleh refer IG/ FB: fluffybatter atau WA 012 5488 284 tau. 



Jumpa next entri, goodies! Yayy suka dapat hadiah tak?

Comments